Pàgines

19 d’abr. 2011

Viure la poesia, avui

    Ara que s'acosta Sant Jordi, val la pena destacar l'enlluernadora renaixença que viu la poesia en el panorama literari català dels nostres dies. Són moltes les iniciatives que durant la darrera dècada han intentat acostar aquest gènere al públic general, a lectors inexperts en la composició del vers o en el mestratge de la llengua, però que frueixen simplement amb el so de les paraules o la força del missatge.
    Els "nous" lectors de poesia són de diferents edats: des dels més menuts fins a gent gran allunyada de les aules o dels cercles estrictament intel·lectuals. Tenint en compte el valor pedagògic del poema, van néixer projectes admirables com el del grup POCIÓ, que des del 1999 treballa en experiències didàctiques a través de la poesia. Molts professors i mestres de llengua fem servir el seu web http://www.viulapoesia.com/ com un recurs per a descobrir a infants i joves la màgia de la poesia.
    Dels afeccionats a la poesia amb més edat se n'ocupen els casals cívics, les biblioteques municipals i les aules per a gent gran, que han sabut promoure tallers de creació poètica i clubs de lectura tan actius com els seus agosarats i incansables assistents.
    La poesia, doncs, és més viva que mai i ens arriba en formats diversos i per a tots els gustos: poesia visual, poesia animada, poesia tradicional...
    De moment, en podem fer un tastet al VII Festival Primavera Poètica de la Garriga, que comença aquest dimecres 20 d'abril. Els horaris i la programació d'enguany els trobareu al web http://www.primaverapoetica.com/ i els actes es podran seguir a través del bloc del festival.
    Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada