Pàgines

2 de juny 2011

Carrers literaris

Fa un mes que vaig animar als alumnes de 1r d'ESO B a participar en un projecte col·laboratiu proposat per un grup de professores i professors de llengua i literatura castellana responsables dels blogs A pie de aula, Repaso de lengua, Tres tizas i Bloggeando. Aquest equip d'enginyosos bloggers i docents han pensat i planificat una experiència didàctica en què els alumnes fotografien les plaques dels autors de la seva ciutat,cerquen en diferents fonts informació sobre les seves dades biogràfiques i analitzen una mostra de textos representatius entre moltes altres activitats com traçar un eix cronològic i editar vídeos. El projecte culmina amb la creació d'un mapa digital (amb l'eina Google Maps) on se situaran tots els carrers amb noms d'autor de la nostra ciutat.
Per completar la tasca dels companys i companyes de l'INS Serrallarga, el grup de 1r B ha treballat deu il·lustres exponents de la llengua i la literatura catalanes:Josep Anselm Clavé, Àngel Guimerà, Miquel Costa i Llobera, Santiago Rusiñol, Pompeu Fabra, Josep Carner, Joan Salvat-Papasseit, Mercè Rodoreda,Vicent-Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol.
Els alumnes de 1r B s'han llençat al carrer i en breu podrem penjar al web Callejeros Literarios els resultats del seu esforç. De moment, aquí teniu les fotografies que han fet.

1 comentari:

  1. Molt interessant l'experiència! Ja ens avisaràs quan ho tingueu enllestit!

    ResponElimina