Pàgines

19 d’abr. 2015

Un premi a l'esforç, un premi a la passió per un poeta

Un premi atorgat a un alumne que tens o has tingut a classe sempre fa molta il·lusió, però aquest del qual us en parlaré avui és un premi especial, diferent... i és que allò que un dia, mentre explicava a classe de literatura què fou el Creuer per la Mediterrània del 1933, va sorgir com una idea amb forma de mà alçada i d'un crit que ressonà estrident -"Faré el treball de recerca sobre això!"-, es va convertir en un projecte real, madurat a l'espai acollidor del Centre d'Estudis Salvador Espriu d'Arenys, escrit i reescrit mil cops a l'habitació d'un jove estudiant; mimat, odiat en moments de tensió i de dubte, revisat i corregit i, finalment, entregat a les correctores del treball de recerca de l'institut.

Ara es demostra que no només les persones que vam llegir aquell treball pensàvem que estava molt ben fet, sinó que un altre jurat, d'un institut diferent, també ho creu.

El passat divendres 17 d'abril, el nostre alumne Àlex Sánchez Gelmà va ser guardonat amb el premi de Treballs de Recerca que convocava l'Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell en la seva quarantena edició. El treball porta per títol Testimoni poètic: el creuer per la Mediterrània del 1933 i estudia l'obra del poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel en relació amb aquella fantàstica travessia universitària.

Segur que l'amic Tomeu estaria molt content, Àlex! Content de veure que la seva poesia encara viu, que algú s'ha atrevit a estudiar-lo a fons, i que potser, gràcies a això, alguns altres s'interessin per qui fou i pel que va escriure... Moltes felicitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada